Caută pe site
Loading

luni, 28 ianuarie 2008

Despre exprimarea realităţii

Oricât de mult ne-am strădui să descriem ceea ce ne înconjoară la un moment dat, cuvintele sunt prea puţine chiar şi în cazul unui vocabular foarte bogat. Realitatea unui moment din viaţa noastră, este dată de senzaţiile percepute prin simţurile biologice, plus... sensibilitatea la vibraţiile celor din jur. Acestea nu ajung la noi niciodată intacte; frecvenţa, amplitudinea şi intensitatea acestora depinzând de mediul de propagare – conjunctura emiterii şi respectiv recepţiei undei. Pentru o bună interpretare, necesitatea de a fi un bun rezonant este imperios necesară, dar nici acest lucru nu este de ajuns..., diferenţa de „substanţă” jucând de asemenea un rol important.
Cuvintele nu sunt niciodată o reflexie exactă a realităţii, eventual... o iluzie a acesteia; oricum, rămân de fiecare dată cele mai apropiate de adevăr.
(vebwell)

1 Comentário:

Anonim spunea...

Sensibila rezonanta a lasat mesajul tau sa ajunga in mainile mele..Voi afla calea de a-l tine, de a-l mangaia,de a-l pastra fara sa-l vatam,sa-l ocrotesc fara sa-l schimb ?
E sticla adusa la tarm de un val,voi afla drumul ei catre mine ori mesajul e scris intr-o limba al carei inteles nu am urechi sa-i patrund muzica?

Hyperliteratura

Feed Me Culture

Contor statistic

Cărţi, autori, librării, biblioteci

Agenda culturală LiterNet

Vot

Top Cultural Sites Jocuri gratuite - Roportal Romanian Top66 TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Vebwell Promovare Xeo

Be my friend

UN PRIETEN IN PLUS NU ESTE NICIODATA DE PRISOS
myDir.ro SEO Romania
TOP-RO - Site-uri de Top din Romania

VEBWELL - GÂNDURI RĂZLEŢE © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO